Zaakgericht Werken in het Onderwijs
Zaakgericht Werken is binnen overheidsorganisaties al een bekend begrip. Vrijwel alle werkprocessen worden uitgevoerd in een zaaksysteem en daarbij wordt flink bespaard op de kosten van een applicatielandschap. Hoe is de visie op Zaakgericht Werken toe te passen in het onderwijs? Welke werkprocessen kunnen allemaal worden uitgevoerd en welke veranderingen zijn hiervoor nodig? Het doel is en blijft hetzelfde: Een betere dienstverlening voor de studenten, bedrijven, docenten en andere medewerkers en daarbij een reductie van de huidige applicatie kosten. Graag lichten wij toe hoe de Mozard visie op Zaakgericht Werken tot uiting komt in het onderwijs.
Wat is het doel van Zaakgericht Werken in het Onderwijs?
Een betere dienstverlening in het onderwijs, dat is het uitgangspunt! Niet alleen voor de externe doelgroepen, ook intern, alle medewerkers zullen optimaal profiteren van betere informatievoorziening. Denk hierbij aan het bijhouden van destudentenadministratie, het contact via het Student service centrum en verschillende relaties met bedrijven en leveranciers.
Na het succes van Zaakgericht Werken binnen overheidsinstellingen liggen er grote kansen binnen het onderwijs, met name voor hogescholen en universiteiten. Het alles-in-één principe, waarbij alle administratieve processen zullen plaatsvinden binnen één applicatie, zal hierbij leidend zijn.